Żaden szanujący się steakhouse nie może obejść się bez żeberek z grilla. Dotąd w naszym menu mieliśmy dwa rodzaje – żeberka z sosem BBQ oraz w pikantnej odsłonie z sosem HOT. Ponieważ je kochacie za unikalny smak, szukaliśmy idealnego dopełnienia naszego żeberkowego portfolio. Długo tworzyliśmy recepturę na żeberka w nowej odsłonie, cyzelując dodatki i przyprawowe niuanse. Z jednej strony zależało nam, aby podkreślić wyjątkową delikatność i soczystość mięsa, z drugiej – nadać mu rockowego charakteru.
Tak powstały grillowane żeberka serowe, które – po wstępnej obróbce - najpierw smarujemy sosem na bazie sera blue, potem układamy na nich diablo ostrą papryczkę jalapeno, a następnie całość posypujemy tartym serem lazur i mazzarellą. Tak przygotowane - zapiekamy. Pod wpływem temperatury ser się topi i nabiera charakteru. Sekret tej odsłony żeberek tkwi w odpowiedniej kombinacji i proporcjach różnych gatunków sera, co pozwala wykreować odpowiedni balans między łagodnością a pikantnością.
Drugą nową pozycją w naszej karcie są żeberka w sosie śliwkowym. W tym przypadku amerykańska tradycja barbecue spotyka się w polską specjalnością – suszoną śliwką węgierką, która zachwyca unikalnym połączeniem lekko kwaskowatej słodyczy z nutą czerwonego wina, octu balsamicznego i kilku naszych tajnych składników. Koniecznie musicie tego spróbować!