4 września 2018
Choć klasycznego burgera wymyślili Amerykanie, jego korzenie sięgają Niemiec, to kochają go ludzie na całym świecie. Jak się jada burgery na świecie?
dowiedz się więcej
Wybierz kategorię:
21 sierpnia 2018
Nowe kultowe żeberka w menu!
Żeberka z grilla to jedna z tych pozycji menu, która od początku istnienia Whiskey in the Jar cieszy się niesłabnącym powodzeniem wśród naszych Gości. Dlatego – w nowym menu – mamy dla Was dwa nowe pomysły na pyszne żeberka. Koniecznie musicie ich spróbować!
11 sierpnia 2018
Zmienny jak stek
Gdyby zrobienie steku było takie proste, steak house’ów nie byłoby na świecie. Tymczasem jesteśmy już w Poznaniu, Wrocławiu i Łodzi. Jak przygotowujemy steki w Whiskey in the Jar?
9 kwietnia 2018
Polędwica – pieszczota podniebienia
Rock’n’Steak, Viking i King to steki wykrojone z najwyższej jakości środkowej części polędwicy wołowej, która stanowi zaledwie 3% masy zwierzęcia. Fenomenalna delikatność mięsa czyni z nich idealny wstęp do stekowej przygody ze smakiem.
26 marca 2018
Rocker Steak lubi temperaturę
Pochodzi ze środkowej części rostbefu, a o jego sile stanowi bardzo dobry balans między chudością a marmurkowatością. Na jego smak wyjątkowy wpływ ma jakość mięsa.
12 marca 2018
Starter na kamieniu
Support godny największych gwiazd. Slice’n’Dice – plastry doskonałej wołowiny, które każdy smaży sam na kamieniu lawowym – to idealny wstęp do królestwa steku.
26 lutego 2018
Kamień lawowy – przejmij władzę nad stekiem!
Na kamieniu lawowym serwujemy steki z polędwicy, co pozwala w pełni docenić wyjątkową delikatność tego mięsa. Podajemy je o 2 stopnie niżej wysmażone niż zamówił Gość. Dlaczego?
12 lutego 2018
Flank Steak
Przygotowuje się go z tzw. łaty. Charakteryzuje się długimi włóknami o wyraźnej strukturze i owalnym, płaskim kształtem. Jest bardzo delikatny i lekko słodki.
31 stycznia 2018
Marmurkowy jak Mr. T-T.Bone
Dwa w jednym, czyli połączenie delikatności polędwicy z zmysłową marmurkowatością rostbefu. Nazwę T-T.Bone zawdzięcza charakterystycznej kości w kształcie dużej litery „T”.
22 stycznia 2018
Stek – 6 stopni wtajemniczenia
Stopień wysmażenia mięsa zależy przede wszystkim od grubości steka, rodzaju mięsa oraz od długości grillowania. Istnieje 6 stopni wysmażenia – czym się charakteryzują?
8 stycznia 2018
Tomahawk Steak – prawdziwe wyzwanie
Prawdziwa waga ciężka wśród steków! Długa kość żebrowa, za którą można chwycić sprawia, że z wyglądu jest podobny do indiańskiego toporka.
20 grudnia 2017
Zmysłowa i pikantna J.LO
Aksamitna w smaku, pikantna i esencjonalna. Rozgrzewa, dodaje sił i ma swoich wiernych fanów. J.Lo – najlepsza na zimowe chłodne dni. J.Lo to nasza unikalna zupa przyrządzona na bazie górnej części wołowiny zrazowej premium. Ma swoich zagorzałych wielbicieli, którzy zawsze od niej zaczynają swoją wizytę w Whiskey. Dlatego też bardzo dbamy o to, aby nigdy […]
16 listopada 2017
Kwintesencja mięsnego smaku
100 godzin w przyprawach i pod grubym płaszczem z soli potrzebuje polędwica Limousine, aby stać się samą esencją wołowiny. Jak ją przyrządzamy w Whiskey?
6 listopada 2017
Wołowina – rasowo wybieramy!
Steki z najszlachetniejszych rasy bydła na świecie – Limousine, Hereford czy American Black Angus – różnią się smakiem, zapachem czy strukturą włókna. Łączy je jedno: jakość i szlachetność mięsa.
30 października 2017
Rebelia Rockersa
Klasyka rocka czy rock w klasyce? Tatar Rockersa powstał z wolności poszukiwania nowych smaków w tradycyjnie polskich daniach. A Goście pokochali tę naszą tatarską rebelię.
5 października 2017
Wielki jak Porterhouse
Klasyka gatunku. Fantastyczne połączenie polędwicy i rostbefu, które dzieli kość. Potężny kawał soczystej wołowiny na naprawdę wielki głód.
25 września 2017
Whiskey single malt
Szkockie single malty uznawane są za najlepsze na świecie. To typ whiskey, która powstaje z jednego rodzaju słodu jęczmiennego i jest produkowana w jednej, konkretnej destylarni. Dojrzewa minimum 3 lata w drewnianych – zazwyczaj dębowych – beczkach.
29 sierpnia 2017
Prawdziwy burger tylko z wołowiny!
Burgery – duże, soczyste, bogate w dodatki to kwintesencja amerykańskiego jedzenia i stylu życia. Choć receptur jest wiele, prawdziwy burger musi być zrobiony w 100% z wołowiny!
25 sierpnia 2017
Żeberka barbecue
W Stanach grillowanie żeberek urasta do miana religii. Dobrze zrobione są oszałamiająco miękkie, soczyste i łatwo odchodzą od kości. Jednak kosteczka nigdy nie powinna z nich sama wypadać, bo największą radość sprawia właśnie obgryzanie żeberek.
22 sierpnia 2017
Pazur Jara
Jar musi mieć charyzmę. Być wyrazisty, niepowtarzalny, zapadać w pamięć jak kawałek, od którego wzięła się nasza nazwa. Nie ma i nie będzie dwóch takich samych wariacji na temat łychy w słoiku.
15 sierpnia 2017
Amerykański styl Rib Eye
Stek z antrykotu uznawany jest przez smakoszy za wyjątkowo smaczny. Wyrafinowany smak zawdzięcza bogatej marmurkowatości mięsa oraz charakterystycznemu oczku z tłuszczyku.
11 sierpnia 2017
Mroźny owocowy raj
Ślinka cieknie na sam widok pełnej owoców szklanki z Ice Tea. Kiedy niesiemy ją do stolika, Goście, którzy są u nas pierwszy raz, zaczepiają kelnerki i pytają: co to jest? A po chwili dodają: - To ja też poproszę.
8 sierpnia 2017
Grill lawowy – 100% mięsa w mięsie
Grill lawowy pozwala osiągnąć idealny poziom wysmażenia mięsa, bo doskonale i długo trzyma wysoką temperaturę. I co ważne: nie wpływa na smak mięsa.
1 sierpnia 2017
Mięso – dojrzałość w smaku
Tak jak charyzmatyczny lider zespołu rockowego porywa tłumy na koncertach, tak na smak steku wpływa jakość mięsa. W Whiskey podajemy tylko to, co najlepsze!
25 lipca 2017
Uderzenie orzeźwienia
Nasze lemoniady – prawdziwy hit weekendowych obiadów rodzinnych w Whiskey in the Jar – wyróżnia niepowtarzalny smak świeżych owoców i potężny rozmiar. Aż 660ml soczystej przyjemności!
POZNAŃ
Stary Rynek 100,
61-772 Poznań
Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30
Rezerwacje:
T: 515 72 03 36
poznan100@whiskeyinthejar.pl
WROCŁAW
Rynek 23-24,
50-101 Wrocław
Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30
Rezerwacje:
T: 503 527 531
wroclaw@whiskeyinthejar.pl
ŁÓDŹ
Manufaktura, ul. Drewnowska 58b,
91-002 Łódź
Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – czw: 11:00 – 24:00
pt – sob: 11:00 – 02:00
nd: 11:00 – 24:00
KUCHNIA
pon – pt: 12:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30
Rezerwacje:
T: 516 136 876
lodz@whiskeyinthejar.pl