Wołowina z najszlachetniejszych ras bydła na świecie

Soczyste mięso – steki przyrządzamy na grillu lawowym

Stek wysmażony tak jak lubisz najbardziej

Każdy stek podajemy z sosem i 2 dodatkami

STEKI - ZAWSZE Z SOSEM ORAZ DWOMA DODATKAMI

Stamp
Porterhouse 1200G

Porterhouse 1200G

Klasyk! Soczyste połączenie marmurkowatego rostbefu o wyraziście mięsnym smaku z unikalnie delikatną polędwicą, która rozpływa się w ustach. W porównaniu z T-bone ma więcej polędwicy.
Tomahawk Steak  800g - Bardzo dobry soczysty Stek Tomahawk z sezonowanego antrykotu serwowany w restauracji

Tomahawk Steak 800g

Prawdziwa potęga smaku i soczystości. Stek z sezonowanego antrykotu z zachowanym dłuższym żebrem, idealne połączenie bardzo delikatnego mięsa z pięknymi przerostami tłuszczu (tzw. marmurek). Swój unikalny smak zawdzięcza kości, która w trakcie smażenia wzbogaca mięso o dodatkowe walory smakowe.
Flank Steak 260g - Średnio wysmażony stek Flank z najlepszej części łaty wołowej

Flank Steak 260g

Stek z najlepszej części łaty wołowej – Bavette. Mięso o widocznych długich i charakterystycznych włóknach, które osiąga doskonałość smaku w stekach średnio wysmażonych.
Rock'n'steak 220g / 300g - Rock 'n' najlepszy, delikatny i miękki stek na kamieniu lawowym w restauracji Whiskey in The Jar

Rock'n'steak 220g / 300g

Możesz wybrać porcję 300 lub 220 gram mięsa. Dzięki serwowaniu steka na kamieniu lawowym sam decydujesz kiedy i jak dosmażyć mięso. Wyjątkowo delikatne, miękkie i pełne smaku steki wykrawane z najwyższej jakości środkowej części polędwicy wołowej.
Rocker 260g - Rocker - delikatny i miękki - pyszny stek ze środkowej części polędwicy wołowej

Rocker 260g

Niewiarygodnie okazały stek ze środkowej części rostbefu o średniej marmurkowatości i widocznej twardej błonie. Wyróżnia go typowy 100-procentowo mięsny smak. Bardzo soczysty, lekko twardy!
ViKing 300g - Pyszny, delikatny i miękki stek wołowy

ViKing 300g

Niezwykle delikatny i miękki stek ze środkowej części polędwicy wołowej, która stanowi jedynie 3% masy ciała zwierzęcia. Charakteryzuje się unikalną miękkością i delikatnością. Podawany z masłem ziołowym na gorącym kamieniu lawowym.
Mr. T – T-bone 550g - Restauracja Whiskey in The Jar i dwa bardzo dobre steki w jednym z rostbefu i z polędwicy

Mr. T – T-bone 550g

Dwa steki w jednym – charakterystyczna kość w kształcie litery „T” łączy stek z rostbefu i stek z polędwicy. Tego trzeba spróbować!
King 220g - King delikatny i miękki bardzo dobry stek krojony z polędwicy wołowej podawany w restauracji

King 220g

Wyjątkowo delikatny i miękki stek krojony z najwyższej jakości środkowej części polędwicy wołowej, która stanowi tylko 3% masy ciała zwierzęcia. Podawany z masłem ziołowym na rozgrzanym kamieniu lawowym.
Rib Eye 260g - Prawdziwy i najlepszy stek z antrykotu w amerykańskim stylu

Rib Eye 260g

Stek z antrykotu z tłustym „oczkiem” pośrodku. Charakteryzuje się przerostem tłuszczu. Prawdziwy amerykański styl i wyrazisty smak. Doskonała propozycja dla fanów wysokiego stopnia wysmażenia, gdyż tłuszczyk zapobiega wysuszeniu mięsa.

Określ poziom wysmażenia mięsa

Blue

Stek zupełnie surowy w środku, ścięte mięso z zewnątrz

Rare

Stek krwisty, delikatnie wysmażony, mięso w środku mocno czerwone

Medium rare

Stek średniowysmażony, mięso wewnątrz bardziej niż różowe

Medium

Stek delikatnie różowy w środku, na zewnątrz wysmażony

Medium well

Stek średniowysmażony, mięso wewnątrz bardziej niż różowe

Well done

Stek mocno wysmażony, mięso w środku brunatne - doskonale zwarte

Wybierz dip (w cenie)

  • BBQ

    aromatyczny ciemny sos BBQ z dodatkiem Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey

  • SPICY

    ostry jak dobry rockowy koncert, sos na bazie musztardy Dijon i świeżo mielonego pieprzu

  • WINNY

    zmysłowy, pełen niuansów sos na bazie czerwonego wina z tymiankiem i rozmarynem

  • SEROWY

    ma charakter – wyjątkowo wyraźny sos na bazie serów „blue” i Gorgonzola

  • GRZYBOWY

    aksamitnie delikatny i niebywale aromatyczny sos z grzybów leśnych

  • MASEŁKO ZIOŁOWE

    klasyczne masło ziołowe, doskonale podkreślające delikatność polędwicy

Wybierz 2 dodatki (w cenie)

  • FRYTKI STEAKOWE

  • PYRA Z GZIKIEM

  • Ziemniaki zapiekane

  • PUREE ZIEMNIACZANE TRUFLOWE

  • Ryż

  • Mix sałat

    (sałata, ogórek, kiełki, oliwa z oliwek)

  • Grillowane warzywa

  • Groszek cukrowy z pomidorkami

  • Buraczki z serem feta

alergeny

  • PYRA Z GZIKIEM - laktoza
  • PUREE ZIEMNIACZANE TRUFLOWE - jaja, laktoza

Zarezerwuj stolik

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

POZNAŃ

Stary Rynek 100,
61-772 Poznań

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 515 72 03 36
poznan100@whiskeyinthejar.pl

WROCŁAW

Rynek 23-24,
50-101 Wrocław

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 503 527 531
wroclaw@whiskeyinthejar.pl

ŁÓDŹ

Manufaktura, ul. Drewnowska 58b,
91-002 Łódź

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – czw: 11:00 – 24:00
pt – sob: 11:00 – 02:00
nd: 11:00 – 24:00
KUCHNIA
pon – pt: 12:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 516 136 876
lodz@whiskeyinthejar.pl