ZAWSZE Z SOSEM ORAZ DWOMA DODATKAMI

Stamp

Tomahawk Steak 800g

Prawdziwa potęga smaku i soczystości. Stek z sezonowanego antrykotu z zachowanym dłuższym żebrem, idealne połączenie bardzo delikatnego mięsa z pięknymi przerostami tłuszczu (tzw. marmurek). Swój unikalny smak zawdzięcza kości, która w trakcie smażenia wzbogaca mięso o dodatkowe walory smakowe.

Flank Steak 260g

Stek z najlepszej części łaty wołowej – Bavette. Mięso o widocznych długich i charakterystycznych włóknach, które osiąga doskonałość smaku w stekach średnio wysmażonych.

American Rostbef 300g

Okazały stek ze środkowej części rostbefu, który wyróżnia się wyczuwalnymi nutami słodyczy. Źródłem oszałamiającej delikatności steku jest idealna równowaga w proporcjach między chudym mięsem a marmurkowatością.

Rock'n'steak 220g / 300g

Możesz wybrać porcję 300 lub 220 gram mięsa. Dzięki serwowaniu steka na kamieniu lawowym sam decydujesz kiedy i jak dosmażyć mięso. Wyjątkowo delikatne, miękkie i pełne smaku steki wykrawane z najwyższej jakości środkowej części polędwicy wołowej.

Rocker 260g

Niewiarygodnie okazały stek ze środkowej części rostbefu o średniej marmurkowatości i widocznej twardej błonie. Wyróżnia go typowy 100-procentowo mięsny smak. Bardzo soczysty, lekko twardy!

ViKing 300g

Niezwykle delikatny i miękki stek ze środkowej części polędwicy wołowej, która stanowi jedynie 3% masy ciała zwierzęcia. Charakteryzuje się unikalną miękkością i delikatnością. Podawany z masłem ziołowym na gorącym kamieniu lawowym.

Mr. T – T-bone 550g

Dwa steki w jednym – charakterystyczna kość w kształcie litery „T” łączy stek z rostbefu i stek z polędwicy. Tego trzeba spróbować!

King 220g

Wyjątkowo delikatny i miękki stek krojony z najwyższej jakości środkowej części polędwicy wołowej, która stanowi tylko 3% masy ciała zwierzęcia. Podawany z masłem ziołowym na rozgrzanym kamieniu lawowym.

Rib Eye 260g

Stek z antrykotu z tłustym „oczkiem” pośrodku. Charakteryzuje się przerostem tłuszczu. Prawdziwy amerykański styl i wyrazisty smak. Doskonała propozycja dla fanów wysokiego stopnia wysmażenia, gdyż tłuszczyk zapobiega wysuszeniu mięsa.

Określ poziom wysmażenia mięsa

Blue

Stek zupełnie surowy w środku, ścięte mięso z zewnątrz

Rare

Stek krwisty, delikatnie wysmażony, mięso w środku mocno czerwone

Medium rare

Stek średniowysmażony, mięso wewnątrz bardziej niż różowe

Medium

Stek delikatnie różowy w środku, na zewnątrz wysmażony

Medium well

Stek mocno wysmażony na zewnątrz, po przekrojeniu pojawia się sok, ale nie krew

Well done

Stek mocno wysmażony, mięso w środku brunatne - doskonale zwarte

Wybierz dip (w cenie)

  • Brown

    Delikatny, lekko słodki ciemny sos BBQ z dodatkiem Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey.

  • Black

    Jest jak dobry rockowy koncert – nieco ostrzejsze granie na bazie pikantnej musztardy Dijon i świeżo mielonego pieprzu.

  • Red

    Łagodny, pełen niuansów sos na bazie czerwonego wina z tymiankiem i rozmarynem.

  • Blue

    Ma charakter – wyjątkowo wyraźny sos na bazie serów „blue” i Gorgonzola.

  • Green

    Aksamitnie delikatny i niebywale aromatyczny sos z grzybów leśnych.

  • Yellow

    Doskonale podkreślające delikatność polędwicy kremowe masło ziołowe z odrobiną czosnku.

Wybierz dipy (za dodatkową opłatą)

  • Cherry

    przyjemne połączenie wytrawnej wiśni ze słodko-kwaśno-pikantnymi nutami sosu BBQ

  • Chocolate

    Sos czekoladowy wzmocniony kompozycją aromatycznej whiskey i czerwonego pieprzu.

  • Asia Green

    Zaskakujący duet klasyki z polskiego lasu i egzotyki japońskiego chrzanu – sos kurkowy z wasabi.

Wybierz 2 dodatki (w cenie)

  • FRYTKI STEAKOWE

  • PYRA Z GZIKIEM

  • Ziemniaki zapiekane

  • PUREE ZIEMNIACZANE TRUFLOWE

  • Ciabatta jasna lub ciemna

  • Doskonale sypki ryż

  • Grillowane warzywa

  • Mix świeżutkich sałat

    (sałata, ogórek, kiełki, oliwa z oliwek)

  • Groszek cukrowy

alergeny

  • Brown - gluten, soja
  • Black - gorczyca, laktoza
  • Red - gluten, siarczany
  • Blue - laktoza
  • Green - laktoza
  • Yellow - laktoza
  • PYRA Z GZIKIEM - laktoza
  • PUREE ZIEMNIACZANE TRUFLOWE - jaja, laktoza
  • Ciabatta jasna lub ciemna - gluten

Zarezerwuj stolik

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

POZNAŃ

Stary Rynek 100,
61-772 Poznań

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 515 72 03 36
poznan100@whiskeyinthejar.pl

WROCŁAW

Rynek 23-24,
50-101 Wrocław

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 503 527 531
wroclaw@whiskeyinthejar.pl

ŁÓDŹ

Manufaktura, ul. Drewnowska 58,
91-002 Łódź

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 11:00 – 01:00
sob – nd: 11:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 12:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 516 136 876
lodz@whiskeyinthejar.pl