Desery serwowane z sosami autorskiej receptury

Oryginalne kukurydziane nachosy na słodko

Subtelnie skomponowane smaki w sałatkach

Ciabatty wypiekane na zamówienie według naszej receptury

Sałatki, zupy i desery

Mixy

Grill Mix

Prawdziwa mięsna uczta z grilla – cztery rodzaje mięs: grillowane polędwiczki z kurczaka w sosie BBQ, polędwiczki wieprzowe, rostbef i żeberka w sosie BBQ. Serwowane z dwoma dipami do wyboru: paprykowo-miodowym, czosnkowym lub salsą pomidorową.

Party Mix

Krewetki w tempurze, polędwiczki z piersi kurczaka w cieście piwnym, skrzydełka BBQ, mini bruschetta i plastry wołowiny na chrupiącym pieczywie. Serwowane z dwoma dipami do wyboru: paprykowo-miodowym, czosnkowym lub salsą pomidorową.

Zupy

Zupa J.LO na ostro Pikantna

Bardzo ostra zupa z wołowiną, papryką, kukurydzą, chili, papryką, czosnkiem, cebulką i czerwoną fasolą, doprawiona kompozycją przypraw, podawana z grillowanym pieczywem i nachosami.

Zupa pomidorowa Rockersa

Łagodny krem z pomidorów pelatti, cebuli i czosnku, z bazyliowym pesto, śmietaną i pestkami dyni.

SAŁATY

Sałatka z marynowaną wołowiną

Dojrzewająca 100 godzin wołowina, cebulki perłowe marynowane w occie balsamicznym, wiśnie marynowane w wiśniówce, zielony pieprz w kompozycji z mixem sałat. Serwowana z 2 ciabattami z masłem ziołowym oraz dressingiem na bazie m.in. octu balsamicznego, miodu, natki pietruszki i musztardy Dijon.

Sałatka z serem feta

Mix sałat w towarzystwie lekko słonego sera feta i delikatnego pieczonego buraka, czerwonej cebulki i gruszki konserwowej. Całość posypana prażonym słonecznikiem. Podawana z 2 ciabattami z masłem ziołowym oraz dressingiem na bazie m.in. octu balsamicznego, miodu, natki pietruszki i musztardy Dijon.

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Soczysty grillowany kurczak, fileciki z pomarańczy, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, czerwona cebulka i pestki z dyni podane z mixem sałat. Do tego 2 ciabatty z masłem ziołowym oraz dressing na bazie m.in.: soku z pomarańczy, limonki, musztardy Dijon, miodu i chili.

Sałatka z wędzonym łososiem

Łosoś wędzony podkreślony cebulkami perłowymi marynowanymi w occie balsamicznym, w towarzystwie mixu sałat, oliwek, zielonego ogórka i pomidorków koktajlowych. Podawana z 2 ciabattami z masłem ziołowym oraz dressingiem na bazie m.in.: soku z pomarańczy, limonki, musztardy Dijon, miodu i chili.

Sałatka z krewetkami w tempurze

Garnelen in Tempura mit Salatmischung, Oliven, Cocktailtomaten und grüner Gurke. Dazu 2 Ciabattas mit Kräuterbutter und Dressing auf Basis u.a. des Orangensafts, Limette, Senfs Dijon, Honig und Chili.

Desery

Brownie z lodami waniliowymi

Czekoladowa petarda podana z gałką lodów waniliowych i karmelowym sosem domowej receptury. Posypana czekoladową kruszonką, sezonowymi owocami i cukrem pudrem.

Nachosy z sosem karmelowym i z pudrem cynamonowym

Kukurydziane nachosy oprószone cukrem cynamonowym i polane sosem karmelowym według naszej autorskiej receptury. Podawane z lodami waniliowymi w towarzystwie sosu karmelowego.

Szarlotka z kruszonką i lodami

Mit Streuseln bestreute zarte Äpfel mit Zimt und Vanillezucker. Mit 3 Kugeln Vanilleeis, Saisonfrüchten und Himbeeren nach unserem Rezept serviert.

Beza z musem z malin

Kruszona beza z malinami i truskawkami, w towarzystwie bitej śmietany, sezonowych owoców i sosu malinowego naszej oryginalnej receptury.

Lody

Echtes Vanilleeis (3 Kugeln) mit hausgemachter Himbeersoße und Saisonfrüchten.

alergeny

  • Grill Mix - gluten, soja, gorczyca
  • Party Mix - skorupiaki, gluten, laktoza, soja, gorczyca
  • Zupa J.LO na ostro Pikantna - laktoza, gluten
  • Zupa pomidorowa Rockersa - gluten, soja, gorczyca
  • Sałatka z marynowaną wołowiną - gluten, laktoza
  • Sałatka z serem feta - laktoza, gluten, orzechy
  • Sałatka z wędzonym łososiem - gluten, laktoza, ryby
  • Sałatka z krewetkami w tempurze - laktoza, skorupiaki, gluten, jaja
  • Brownie z lodami waniliowymi - laktoza, jaja, cytrusy
  • Szarlotka z kruszonką i lodami - gluten, jaja, laktoza, cytrusy
  • Beza z musem z malin - gluten, jaja, laktoza, cytrusy
  • Lody - laktoza, jaja, cytrusy

Zarezerwuj stolik

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

POZNAŃ

Stary Rynek 100,
61-772 Poznań

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 515 72 03 36
poznan100@whiskeyinthejar.pl

WROCŁAW

Rynek 23-24,
50-101 Wrocław

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 503 527 531
wroclaw@whiskeyinthejar.pl

ŁÓDŹ

Manufaktura, ul. Drewnowska 58b,
91-002 Łódź

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – czw: 11:00 – 24:00
pt – sob: 11:00 – 02:00
nd: 11:00 – 24:00
KUCHNIA
pon – pt: 12:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 516 136 876
lodz@whiskeyinthejar.pl