200 G WOŁOWINY, W TYM 20% POLĘDWICY WOŁOWEJ

FRYTKI WG NASZEJ AUTORSKIEJ RECEPTURY

BUŁKI ZE SPECJALNEGO WYPIEKU (DO WYBORU GRAHAMKI I JASNE)

UNIKALNE KOMPOZYCJE SOSÓW (DIPÓW)

SERWOWANE Z FRYTKAMI STEKOWYMI I DIPEM

Stamp

BEEF MASTER

Soczysty burger wołowy (80% kark wołowy + 20% polędwica wołowa) podawany w czarnej bułce barwionej sepią z grillowaną polędwicą wołową w plastrach, chrupiącą sałatą, ogórkiem konserwowym, marynowaną cebulką, rukolą i sosem jogurtowo-majonezowym z marynowanym zielonym pieprzem.

SEA KING

Wyrazisty w smaku wołowy burger ze smażonymi na maśle krewetkami królewskimi, cebulą czosnkową, szpinakiem baby i sałatą, podawany w czarnej bułce barwionej sepią z sosem skomponowanym z Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey, sosu Worchester, miodu, soku z cytryny, kolendry i majonezu.

COUNTRY BURGER

Przebojowe połączenie burgera wołowego (200g) z jajkiem sadzonym, grillowanym bekonem, czerwoną cebulką, rukolą, sałatą lodową, rukolą, pomidorem i pikantnym sosem Dijon. Serwowany w bułce pszennej lub grahamce.

+ Dijon

RED BURGER

Charyzma burgera wołowego (200g) podkręcona serem feta, delikatną słodyczą pieczonego buraka, sosem bazyliowym, kruchą sałatą lodową, czerwoną cebulką i rukolą. Podawany w bułce pszennej lub grahamce.

+ Bazyliowy

TERIYAKI BURGER

Soczysty burger wołowy (200g) w bułce grahamce lub pszennej w towarzystwie słodkiego sosu Teriyaki, sałaty lodowej, aromatycznego pomidora, gruszki konserwowej, roszponki i wyrazistego sera pleśniowego Lazur blue.

+ Teriyaki

BIG BURGER

Soczysty burger wołowy (200g) w bułce pszennej lub graham, z grillowanym bekonem, rozpływającym się w ustach serem Cheddar, rukolą, sałatą lodową, pomidorem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym oraz sosem na bazie grillowanej papryki i miodu.

+ Paprykowo-miodowy

SPICY BBQ BURGER

Soczysty burger wołowy (200g) w bułce pszennej lub graham, z pikantnym sosem spicy BBQ, kruchą sałatą lodową, ogórkiem konserwowym, plasterkami świeżego chili, rukolą o lekko orzechowym smaku i pachnącym latem pomidorem z delikatną czerwoną cebulką.

+ Spicy BBQ

BLUE CHEESE BURGER

Rockowa kompozycja z wołowiny (200g), ostrego sera Lazur blue i marmolady z czerwonej cebuli według naszej autorskiej receptury. Do tego roszponka, chutney z mango, sałata lodowa, pomidor i pestki z dyni.

+ Blue

CHICKEN BURGER

Delikatna pierś z kurczaka z egzotycznym chutney z mango i chili, sałatą lodową, pomidorem, czerwoną cebulką, roszponką i pestkami z dyni. Podawany w bułce pszennej lub grahamce.

+ Salsa pomidorowa

WEGE BURGER

Burger z kaszy jaglanej, pieczonych buraków, prażonych nasion i kilku innych naszych sekretnych przypraw, doprawiony chili, imbirem i ziołami prowansalskimi. A do tego młode, jędrne kiełki słonecznika, roszponka, ogórek konserwowy, sałata lodowa i sos czosnkowy. Podawany w bułce grahamce lub pszennej.

+ Czosnkowy

Wybierz poziom wysmażenia mięsa

Wszystkie burgery podajemy średnio wysmażone. Jeśli lubisz inaczej zapytaj kelnerkę.

alergeny

  • COUNTRY BURGER - gluten, gorczyca, soja, laktoza, jaja
  • TERIYAKI BURGER - gluten, soja, gorczyca, jaja
  • BIG BURGER - gluten, gorczyca, soja, jaja, laktoza
  • SPICY BBQ BURGER - jaja, gorczyca, gluten, soja
  • BLUE CHEESE BURGER - gorczyca, gluten, soja, laktoza, orzechy
  • CHICKEN BURGER - gluten, jaja

Zarezerwuj stolik

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

POZNAŃ

Stary Rynek 100,
61-772 Poznań

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 515 72 03 36
poznan100@whiskeyinthejar.pl

WROCŁAW

Rynek 23-24,
50-101 Wrocław

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 503 527 531
wroclaw@whiskeyinthejar.pl

ŁÓDŹ

Manufaktura, ul. Drewnowska 58b,
91-002 Łódź

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – czw: 11:00 – 24:00
pt – sob: 11:00 – 02:00
nd: 11:00 – 24:00
KUCHNIA
pon – pt: 12:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 516 136 876
lodz@whiskeyinthejar.pl