Desery serwowane z sosami autorskiej receptury

Oryginalne kukurydziane nachosy na słodko

Subtelnie skomponowane smaki w sałatkach

Ciabatty wypiekane na zamówienie według naszej receptury

Sałatki, zupy i desery

Mixy

Grill Mix

Grill Mix

Prawdziwa mięsna uczta z grilla – cztery rodzaje mięs: grillowane polędwiczki z kurczaka w sosie BBQ, polędwiczki wieprzowe, rostbef i żeberka w sosie BBQ. Serwowane z dwoma dipami do wyboru: paprykowo-miodowym, czosnkowym lub salsą pomidorową.
Party Mix

Party Mix

Krewetki w tempurze, polędwiczki z piersi kurczaka w cieście piwnym, skrzydełka BBQ, mini bruschetta i plastry wołowiny na chrupiącym pieczywie. Serwowane z dwoma dipami do wyboru: paprykowo-miodowym, czosnkowym lub salsą pomidorową.

SAŁATY

Sałata z serem blue

Sałata z serem blue

Idealna propozycja dla wegetarian - ostrość sera blue podkreśla wyrafinowanie słodki smak figi. Do tego orzechy włoskie, chrupiące grzanki, trybula ogrodowa i mix pysznych sałat. Podawana z vinegraitem z czarnej porzeczki. Palce lizać!
Sałata z wędzonym łososiem

Sałata z wędzonym łososiem

Starannie dobrana kompozycja sałat - młode liście botwinki, roszponka, rukola oraz sałaty: lodowa, lollo bianco i lollo rosso - z aromatycznym, wędzonym na zimno łososiem, trybulą ogrodową, kaparami, czarnymi oliwkami, marynowanymi cebulkami, chrupiącymi grzankami i zjawiskowym vinegraitem z anchois.
Sałata z krewetkami

Sałata z krewetkami

Jest jak dobra rockowa nuta - zapada w pamięć od pierwszego kęsa. Smak delikatnych i pysznych krewetek nobashi w tempurze podkreśla kompozycja sałat o zróżnicowanej fakturze w towarzystwie: trybuli ogrodowej, grzanek z parmezanem, czarnych oliwek, pomidorków koktajlowych, cebulek marynowanych w balsamico oraz kaparów. Sałatę podajemy z vinegraite skomponowanym na bazie anchois.
Sałata z grillowanym kurczakiem

Sałata z grillowanym kurczakiem

Mix sałat (m.in. lollo bianco, lollo rosso i młode liście botwinki) z pyszną grillowaną piersią z kurczaka, marynowaną w sosie na bazie soku z dojrzałych pomarańczy. Kompozycji dopełnia aromatyczny vinegrait z anchois, trybula ogrodowa, pyszne chrupiące grzanki i słodkie truskawki.
Sałata Rockersa z wołowiną

Sałata Rockersa z wołowiną

Wyjątkowa kompozycja, w której główną rolę gra grillowany stek z polędwicy wołowej (stopień wysmażenia: medium well). Zjawiskowy smak unikalnie delikatnej polędwicy podkreśla mix sałat (m.in. roszponka, rukola, sałata lodowa i młode liście botwinki), chrupiące grzanki, ostrą papryczka jalapeno, feta, czarna porzeczka i trybula. Serwowana z vinegraitem porzeczkowym.

Zupy

Zupa J.LO na ostro Pikantna

Zupa J.LO na ostro Pikantna

Bardzo ostra zupa z wołowiną, papryką, kukurydzą, chili, papryką, czosnkiem, cebulką i czerwoną fasolą, doprawiona kompozycją przypraw, podawana z grillowanym pieczywem i nachosami.

Zupa pomidorowa Rockersa

Łagodny krem z pomidorów pelatti, cebuli i czosnku, z bazyliowym pesto, śmietaną i pestkami dyni.

Desery

Brownie z lodami waniliowymi

Czekoladowa petarda podana z gałką lodów waniliowych i karmelowym sosem domowej receptury. Posypana czekoladową kruszonką, sezonowymi owocami i cukrem pudrem.

Nachosy z sosem karmelowym i z pudrem cynamonowym

Kukurydziane nachosy oprószone cukrem cynamonowym i polane sosem karmelowym według naszej autorskiej receptury. Podawane z lodami waniliowymi w towarzystwie sosu karmelowego.

Szarlotka z kruszonką i lodami

Posypane kruszonką delikatne jabłka z cynamonem i cukrem waniliowym. Serwowana z 3 gałkami lodów waniliowych, sezonowymi owocami i sosem malinowym naszego przepisu.

Beza z musem z malin

Kruszona beza z malinami i truskawkami, w towarzystwie bitej śmietany, sezonowych owoców i sosu malinowego naszej oryginalnej receptury.

Lody

Prawdziwie waniliowe lody (3 gałki) w kompozycji z domowym sosem malinowym i sezonowymi owocami.

alergeny

  • Grill Mix - gluten, soja, gorczyca
  • Party Mix - skorupiaki, gluten, laktoza, soja, gorczyca
  • Zupa J.LO na ostro Pikantna - laktoza, gluten
  • Zupa pomidorowa Rockersa - gluten, soja, gorczyca
  • Brownie z lodami waniliowymi - laktoza, jaja, cytrusy
  • Szarlotka z kruszonką i lodami - gluten, jaja, laktoza, cytrusy
  • Beza z musem z malin - gluten, jaja, laktoza, cytrusy
  • Lody - laktoza, jaja, cytrusy

Zarezerwuj stolik

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

POZNAŃ

Stary Rynek 100,
61-772 Poznań

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 515 72 03 36
poznan100@whiskeyinthejar.pl

WROCŁAW

Rynek 23-24,
50-101 Wrocław

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 503 527 531
wroclaw@whiskeyinthejar.pl

ŁÓDŹ

Manufaktura, ul. Drewnowska 58b,
91-002 Łódź

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – czw: 11:00 – 24:00
pt – sob: 11:00 – 02:00
nd: 11:00 – 24:00
KUCHNIA
pon – pt: 12:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 516 136 876
lodz@whiskeyinthejar.pl