7 maja 2018

Burger niejeden ma smak

Choć klasycznego burgera wymyślili Amerykanie, jego korzenie sięgają Niemiec, to kochają go ludzie na całym świecie. Jak się jada burgery na świecie?

23 kwietnia 2018

Zmienny jak stek

Gdyby zrobienie steku było takie proste, steak house’ów nie byłoby na świecie. Tymczasem jesteśmy już w Poznaniu, Wrocławiu i Łodzi. Jak przygotowujemy steki w Whiskey in the Jar?

9 kwietnia 2018

Polędwica – pieszczota podniebienia

Rock’n’Steak, Viking i King to steki wykrojone z najwyższej jakości środkowej części polędwicy wołowej, która stanowi zaledwie 3% masy zwierzęcia. Fenomenalna delikatność mięsa czyni z nich idealny wstęp do stekowej przygody ze smakiem.

26 marca 2018

Rocker Steak lubi temperaturę

Pochodzi ze środkowej części rostbefu, a o jego sile stanowi bardzo dobry balans między chudością a marmurkowatością. Na jego smak wyjątkowy wpływ ma jakość mięsa.

12 marca 2018

Starter na kamieniu

Support godny największych gwiazd. Slice’n’Dice – plastry doskonałej wołowiny, które każdy smaży sam na kamieniu lawowym – to idealny wstęp do królestwa steku.

26 lutego 2018

Kamień lawowy – przejmij władzę nad stekiem!

Na kamieniu lawowym serwujemy steki z polędwicy, co pozwala w pełni docenić wyjątkową delikatność tego mięsa. Podajemy je o 2 stopnie niżej wysmażone niż zamówił Gość. Dlaczego?

12 lutego 2018

Flank Steak

Przygotowuje się go z tzw. łaty. Charakteryzuje się długimi włóknami o wyraźnej strukturze i owalnym, płaskim kształtem. Jest bardzo delikatny i lekko słodki.

31 stycznia 2018

Marmurkowy jak Mr. T-T.Bone

Dwa w jednym, czyli połączenie delikatności polędwicy z zmysłową marmurkowatością rostbefu. Nazwę T-T.Bone zawdzięcza charakterystycznej kości w kształcie dużej litery „T”.

22 stycznia 2018

Stek – 6 stopni wtajemniczenia

Stopień wysmażenia mięsa zależy przede wszystkim od grubości steka, rodzaju mięsa oraz od długości grillowania. Istnieje 6 stopni wysmażenia – czym się charakteryzują?

Zarezerwuj stolik

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

Rezerwacja jest przyjęta w momencie otrzymania potwierdzenia mailowego od załogi Whiskey in the Jar.

POZNAŃ

Stary Rynek 100,
61-772 Poznań

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 515 72 03 36
poznan100@whiskeyinthejar.pl

WROCŁAW

Rynek 23-24,
50-101 Wrocław

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – pt: 13:00 – 01:00
sob – nd: 12:00 – 01:00
KUCHNIA
pon – pt: 13:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 503 527 531
wroclaw@whiskeyinthejar.pl

ŁÓDŹ

Manufaktura, ul. Drewnowska 58b,
91-002 Łódź

Godziny otwarcia:
LOKAL
pon – czw: 11:00 – 24:00
pt – sob: 11:00 – 02:00
nd: 11:00 – 24:00
KUCHNIA
pon – pt: 12:00 – 23:30
sob: 12:00 – 23:30
nd: 12:00 – 22:30

Rezerwacje:
T: 516 136 876
lodz@whiskeyinthejar.pl